Wendy bij de Ley - She Thinks in Colors

Wendy (1974, Amstenrade) schildert heel kleurrijk, intuïtief abstract dat steeds meer neigt naar figuratief. Haar thema's zijn meestal filosofisch van aard, over het leven, de gebeurtenissen, haar gedachten, de muziek en dingen die haar op dat moment bezighouden. Al deze elementen verpakt in felle kleuren en krachtige vormen. Vrolijkheid, verrassing en humor wilt ze overbrengen in haar schilderijen.
 
Het werk van Wendy is nogal veelzijdig, kleine mini-Art schilderijtjes, haar bekende Kiekeboekat en middelgrote en grotere werken. Zij heeft een eigen, herkenbare schilderstijl. Expressief, intuïtief, naïef, druppels, bolletjes, kleine 'verstopte' tekeningen. Verf in meerdere, transparante lagen opgebouwd met ook vaak duidelijke, afbakende, donkere lijnen, structuur en volle vlakken kleur....
Of juist weer less is more door de chaos in kleur terug te brengen naar de rust van het wit en daardoor de figuratieve vormen hun verhaal laten vertellen, zoals in de 'Transparency Series'. Het vinden van Universele symbolen in de Happy Corals series en de spirituele zoektocht naar zichzelf in de I am every Woman series.

Ze gebruikt meestal een combinatie van acrylverf en mixed media zoals markers, spray, neon, inkt, olieverf etc ... De materialen die ze fijn vind op dat moment en is constant op zoek naar een balans tussen structuren en kleurvlakken, chaos en rust, transparantie en dichtheid, licht en donker, abstractie en figuratie. Dit vind zij een enorme uitdaging. Ze begint zonder enig idee en laat het denken los. Het schilderij vormt zich vanzelf. De uitdaging zit in het spontane en de energie die vrijkomt. Inspiratie en creativiteit vloeien als een levensbron.
 
Door haar opleiding Illustratieve Vormgeving is haar eerste kinderboek met de kiekeboeKAT in de hoofdrol onlangs gepubliceerd.
Tevens door haar jarenlange werkervaring als grafisch vormgever bij de krant herbruikt ze bijvorbeeld ook haar schilder- en tekenvormen in grafische prints op allerlei artikelen.
 
Werkte samen met Esther Janssen aka De Beelddenker als StreetArt artiesten; ze ontwierpen kleurrijke muurschilderingen voor 12 trafohuisjes in opdracht van gemeente Maastricht
 
Werkte samen met kunstenares Arlaque de Clerque, als mede-organisator van meerdere kunstexposities in Galerie Loods18, Kerkrade. 
 
Wendy wilt zich in de nabije toekomst graag richten op nog meer illustraties bij kinderboeken en nieuwe series
 
Your imagination is your preview of life's coming attractions. - Albert Einstein
 
Opleiding: Leergangen aan Hogeschool voor Beeldende Kunsten, Sittard.
Richting: Lerarenopleiding Tekenen 2e graad & Illustratieve vormgeving

Wendy De Cicco-bij de Ley
She Thinks in Colors
Art + Illustratie + Grafisch Ontwerp

www.shethinksincolors.com
www.shethinksincolors.nl
info@shethinksincolors.nl

Parallelstraat 60, 6436 BS Amstenrade
#SHETHINKSIN365DAYS
#SHETHINKSINCOLORS

#KiekeboeKAT
#Kinderyogaboek 'IK BEN IK' / Te koop via Bol.com

Portfolio KUNSTINZICHT
SHOP Wall ART - Home Decor - Bags - Apparel

Follow me on Facebook + Instagram